| | |
| Четверг, 21.11.2024, 13:27 Приветствую Вас Гость Главная | Регистрация | ВходЖиття і здоров'я людини-це найвища цінність,якій ми служимо | |
ПАМ'ЯТКА ХВОРИМ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ В НЕЙТРОПЕНІЇ
ПАМ'ЯТКА ХВОРИМ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ В НЕЙТРОПЕНІЇ
Особиста гігієна:
Душ щодня, щоденна зміна індивідуальних рушників, натільної білизни, зміна постільної білизни не рідше 1 разу на тиждень;
У разі появи болю, свербежу, пошкоджень в періанальній, вагінальної областях або на шкірі сказати лікареві;
Чистити зуби після кожного прийому їжі м'якою зубною щіткою і пастою;
У разі появи кровоточивості ясен, бульбашок на губах, тріщин, нальотів - щіткою зуби не чистити, сказати про проблему лікарю;
Миття рук:
мити руки обов'язково:
До і після їжі,
Після відвідування туалету,
При забрудненні,
Після приходу додому з вулиці.
Спосіб життя:
Прогулянки: уникати місця великого скупчення людей, наприклад, громадський транспорт, кінотеатри, театри, магазини;
Фізичні навантаження - обсяг та інтенсивність обговорити з лікарем;
Зменшити число відвідувань родичів і знайомих, не запрошувати кілька людей в один і той же час; відвідувачам надягати маску під час візиту;
Не контактувати з хворими або особами, що були в контакті з хворими на інфекційні захворювання (ГРВІ, вітрянка, кір, краснуха, герпес тощо), дітьми після вакцинації «живими» вакцинами (1 міс).
Особливі застереження:
Носіння маски
- При вході до лікарні;
- У місцях скупчення людей.
Захист від впливу прямих сонячних променів:
- Уникати перебування на сонці в період максимальної інсоляції;
- Можуть використовуватися сонцезахисні креми (мінімум № 15)
Одяг
- Повинен пратися регулярно і ретельно пропрасовуватись;
Харчування:
Не приймати їжу, приготовлену поза домом. Мити руки перед приготуванням будь-якої їжі. Їжа повинна бути термічно оброблена (зварена, прожарена або спечена в духовці). Після приготування їжа придатна до вживання не більше доби (при зберіганні в холодильнику в закритому вигляді). Перед вживанням їжу, яка зберігалася в холодильнику, знову термічно обробити. Немає необхідності стерилізувати, кип'ятити або обробляти спиртом індивідуальний посуд. Досить добре її вимити.
Зазначені нижче продукти не рекомендуються:
Тверді сири (можна плавлені сирки, типу «Янтар»);
Копченості;
Продукти моря (молюски, устриці, краби, креветки і т. д.);
Бутерброди, приготовані поза домом;
Сирі зелень і овочі;
Фрукти, шкірку з яких не можна видалити (ножем або руками);
Сире м'ясо;
Натуральний бджолиний мед (непастеризований);
Не пастеризовані молоко та молочні продукти;
Йогурти з живими бактеріями;
Сир, кефір;
Компот із сухофруктів;
Соки, воду краще використовувати в маленькій упаковці, довго не зберігати після порушення цілісності упаковки.
|
Категория: Відділення трансплантації кісткового мозку | Добавил: Moderator (01.06.2015)
|
Просмотров: 473
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
|