Четверг, 30.01.2025, 10:39
Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
Життя і здоров'я людини-це найвища цінність,якій ми служимо
Главная » Статьи » Психолог.

ПАМ'ЯТКА ХВОРИМ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ В НЕЙТРОПЕНІЇ
ПАМ'ЯТКА ХВОРИМ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ В НЕЙТРОПЕНІЇ Особиста гігієна: -душ щодня, щоденна зміна індивідуальних рушників, натільної білизни, зміна постільної білизни не рідше 1 разу на тиждень; -у разі появи болю, свербежу, пошкоджень в періанальній, вагінальної областях або на шкірі сказати лікареві; -чистити зуби після кожного прийому їжі м'якою зубною щіткою і пастою; -у разі появи кровоточивості ясен, бульбашок на губах, тріщин, нальотів - щіткою зуби не чистити, сказати про проблему лікарю; Миття рук: мити руки обов'язково: -до і після їжі, -після відвідування туалету, -при забрудненні, -після приходу додому з вулиці. Спосіб життя: 1)Прогулянки: уникати місця великого скупчення людей, наприклад, громадський транспорт, кінотеатри, театри, магазини; 2)фізичні навантаження - обсяг та інтенсивність обговорити з лікарем; 3)зменшити число відвідувань родичів і знайомих, не запрошувати кілька людей в один і той же час; відвідувачам надягати маску під час візиту; 4)не контактувати з хворими або особами, що були в контакті з хворими на інфекційні захворювання (ГРВІ, вітрянка, кір, краснуха, герпес тощо), дітьми після вакцинації «живими» вакцинами (1 міс). Особливі застереження: Носіння маски: - при вході до лікарні; - у місцях скупчення людей. Захист від впливу прямих сонячних променів: - уникати перебування на сонці в період максимальної інсоляції; - можуть використовуватися сонцезахисні креми (мінімум № 15) Одяг: - повинен пратися регулярно і ретельно пропрасовуватись; Харчування: -не приймати їжу, приготовлену поза домом; -мити руки перед приготуванням будь-якої їжі; - їжа повинна бути термічно оброблена (зварена, прожарена або спечена в духовці); - після приготування їжа придатна до вживання не більше доби (при зберіганні в холодильнику в закритому вигляді). Перед вживанням їжу, яка зберігалася в холодильнику, знову термічно обробити; - немає необхідності стерилізувати, кип'ятити або обробляти спиртом індивідуальний посуд. Досить добре її вимити. Зазначені нижче продукти не рекомендуються: -тверді сири (можна плавлені сирки, типу «Янтар»); -копченості; -продукти моря (молюски, устриці, краби, креветки і т. д.); -бутерброди, приготовані поза домом; -сирі зелень і овочі; -фрукти, шкірку з яких не можна видалити (ножем або руками); -сире м'ясо; -натуральний бджолиний мед (непастеризований); -не пастеризовані молоко та молочні продукти; -йогурти з живими бактеріями; -сир, кефір; -компот із сухофруктів; -соки, воду краще використовувати в маленькій упаковці, довго не зберігати після порушення цілісності упаковки.
Категория: Психолог. | Добавил: Moderator (01.06.2015)
Просмотров: 512 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2025
Создать бесплатный сайт с uCoz