| | |
| Четверг, 30.01.2025, 10:39 Приветствую Вас Гость Главная | Регистрация | ВходЖиття і здоров'я людини-це найвища цінність,якій ми служимо | |
ПАМ'ЯТКА ХВОРИМ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ В НЕЙТРОПЕНІЇ
ПАМ'ЯТКА ХВОРИМ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ В НЕЙТРОПЕНІЇ
Особиста гігієна:
-душ щодня, щоденна зміна індивідуальних рушників, натільної білизни, зміна постільної білизни не рідше 1 разу на тиждень;
-у разі появи болю, свербежу, пошкоджень в періанальній, вагінальної областях або на шкірі сказати лікареві;
-чистити зуби після кожного прийому їжі м'якою зубною щіткою і пастою;
-у разі появи кровоточивості ясен, бульбашок на губах, тріщин, нальотів - щіткою зуби не чистити, сказати про проблему лікарю;
Миття рук:
мити руки обов'язково:
-до і після їжі,
-після відвідування туалету,
-при забрудненні,
-після приходу додому з вулиці.
Спосіб життя:
1)Прогулянки: уникати місця великого скупчення людей, наприклад, громадський транспорт, кінотеатри, театри, магазини;
2)фізичні навантаження - обсяг та інтенсивність обговорити з лікарем;
3)зменшити число відвідувань родичів і знайомих, не запрошувати кілька людей в один і той же час; відвідувачам надягати маску під час візиту;
4)не контактувати з хворими або особами, що були в контакті з хворими на інфекційні захворювання (ГРВІ, вітрянка, кір, краснуха, герпес тощо), дітьми після вакцинації «живими» вакцинами (1 міс).
Особливі застереження:
Носіння маски:
- при вході до лікарні;
- у місцях скупчення людей.
Захист від впливу прямих сонячних променів:
- уникати перебування на сонці в період максимальної інсоляції;
- можуть використовуватися сонцезахисні креми (мінімум № 15)
Одяг:
- повинен пратися регулярно і ретельно пропрасовуватись;
Харчування:
-не приймати їжу, приготовлену поза домом;
-мити руки перед приготуванням будь-якої їжі;
- їжа повинна бути термічно оброблена (зварена, прожарена або спечена в духовці);
- після приготування їжа придатна до вживання не більше доби (при зберіганні в холодильнику в закритому вигляді). Перед вживанням їжу, яка зберігалася в холодильнику, знову термічно обробити;
- немає необхідності стерилізувати, кип'ятити або обробляти спиртом індивідуальний посуд. Досить добре її вимити.
Зазначені нижче продукти не рекомендуються:
-тверді сири (можна плавлені сирки, типу «Янтар»);
-копченості;
-продукти моря (молюски, устриці, краби, креветки і т. д.);
-бутерброди, приготовані поза домом;
-сирі зелень і овочі;
-фрукти, шкірку з яких не можна видалити (ножем або руками);
-сире м'ясо;
-натуральний бджолиний мед (непастеризований);
-не пастеризовані молоко та молочні продукти;
-йогурти з живими бактеріями;
-сир, кефір;
-компот із сухофруктів;
-соки, воду краще використовувати в маленькій упаковці, довго не зберігати після порушення цілісності упаковки.
|
Категория: Психолог. | Добавил: Moderator (01.06.2015)
|
Просмотров: 512
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
|